Adatvédelmi szabályzat

Kedves Felhasználó!

Ezen az oldalon azzal kapcsolatos információkat talál, hogyan kezeljük személyes adatait ezen a weboldalon keresztül (a továbbiakban „Weboldal”).

A tájékoztatást nem csak azért nyújtjuk, hogy teljesítsük a 2016/679/EU rendelet (a továbbiakban „Rendelet”) szerinti jogi kötelezettségeinket, hanem azért is, mert úgy gondoljuk, hogy a személyes adatok védelme a vállalatunk számára alapvető érték, és szeretnénk, ha minden információval rendelkezne, ami segíti abban, hogy megvédje személyes adatait, és követni tudja az adatai felhasználását a weboldalunkon történő böngészés során.

A VÁLLALATUNK

A Weboldalt és az általa kínált szolgáltatásokat a Candy Hoover Group S.r.l. biztosítja, és az adatait a személyes adatok védelmével kapcsolatos aktuális szabályozásnak megfelelően kezeli. Kapcsolattartási adatainkat lásd lent.

Adatkezelő és adatvédelmi tisztviselő

Az adatkezelő, azaz a feldolgozás módszereivel és céljaival kapcsolatosan döntéseket hozó személy a Candy Hoover Group S.r.l. (bejegyzett székhely: Via Comolli, 16 – 20861 Brugherio (MB), adminisztratív iroda: Via Privata Eden Fumagalli 20861 Brugherio (MB), Olaszország, IR-kód/cégjegyzékszám Monza e Brianza megyében: 04666310158 – adószám: 00786860965 (a továbbiakban „CHG”)).

Az adatvédelmi tisztviselő (a továbbiakban „DPO”) felel azért, hogy megfigyelje a jogszabályi megfelelőséget a személyes adatok CHG általi feldolgozása során.

A DPO-val a következő e-mail címen veheti fel a kapcsolatot  data.protection@candy-group.com illetve postai levélben az alábbi címen:

Candy Hoover Group S.r.l.

Via Privata Eden Fumagalli

20861 Brugherio (MB), Italy

For the attention of Data Protection Officer

MELYEK A FELDOLGOZOTT ADATOK

A Weboldal használata során használhatja a kínált szolgáltatásokat, valamint segítséget és támogatást kérhet, eközben a CHG egyes személyes adatait kezeli. Az alábbiakban megtalál minden információt.

Személyes adatok típusa és forrása

Amikor felkeresi a Weboldalt, online űrlapokat tölt ki például segítségkérés céljából, vagy kereskedelmi célú megkeresések fogadásáról dönt, a következő személyes adatokat (t.i. azonosított vagy azonosítható személyekkel kapcsolatos adatokat) dolgozhatjuk fel:

 1. online űrlapok kitöltése vagy adott esetben a telefonon nyújtott segítségnyújtás során, például segítségkérés céljából megadott adatok, ideértve az azonosító adatokat (vezetéknév és keresztnév), kapcsolattartási adatokat (e-mail cím, vezetékes és mobil telefonszám), lakcímet, a megvásárolt termékekkel kapcsolatos információkat (vásárlás dátuma, termékkód és termékcsalád, termék ára, stb.), valamint a kért segítség típusát (ideértve a kérés részletezésére szolgáló helyen megadott információkat);
 2. a weboldal böngészése során gyűjtött adatok (navigációs adatok), például IP-címek vagy a szükséges erőforrások URI (egységes erőforrás-azonosító) címei, a kérés ideje, a kérés szerverre küldéséhez használt módszer, a válasz fájl méretei, a szerver által küldött válaszhoz kapcsolódó numerikus kód (OK, hiba, stb.) és más paraméterek a felhasználó operációs rendszerére és számítógépes környezetére vonatkozóan. Ezeknek az információknak a küldése az Internetes kommunikációs protokollok velejárója. Ilyen információkat nem az érintett azonosított személyekkel kapcsolatosan gyűjtünk, azonban jellegükből adódóan, a feldolgozás során és a külső felek által őrzött adatokkal kapcsolatosan, lehetőséget adnak a felhasználók azonosítására. Az adatokat a weboldal ellen elkövetett számítógépes bűncselekmények esetén a felelősség meghatározására lehet felhasználni.

MIÉRT DOLGOZZUK FEL ADATAIT

Személyes adatai felhasználása a Weboldal biztonságos használatának lehetővé tételéhez, a termékkel, illetve a termékhez kapcsolódó szolgáltatásokkal kapcsolatos segítségnyújtáshoz, a készülék regisztrációjához, bármilyen további kérés kezeléséhez, illetve a szolgáltatásokkal kapcsolatos kommunikáció fogadásához szükséges.

Számunkra fontos, hogy minél többet tudjunk meg szolgáltatásaink használatáról és felhasználóinkról, így egyre biztonságosabb és a piaci elvárásoknak megfelelő szolgáltatásokat tudjunk biztosítani Önnek és más felhasználóknak is. Ehhez összesített formában elemezhetjük az adatokat, és amennyiben hozzájárul, felhasználhatjuk, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel, és figyelmébe ajánljuk a Candy Group termékeit vagy szolgáltatásait, illetve üzleti partnereinket, ha úgy gondoljuk, érdekelheti Önt. Az alábbiakban megtalál minden információt.

A személyes adatok feldolgozásának célja és jogalapja

Személyes adatait az alábbi célokból fogjuk feldolgozni:

 1. lehetővé tenni a Weboldal biztonságos böngészését, és javítani a böngészési élményt;
 2. választ adni a segítségkéréseire a háztartási készülékek üzemeltetésével, használatával és karbantartásával kapcsolatosan, illetve választ adni a termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatos kérdéseire. Ha arra kérjük, töltsön ki egy űrlapot a kérése elküldéséhez, ne feledje, hogy a csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező, mivel a kérését nem tudjuk megválaszolni, ha nem adja meg ezeket az adatokat. Ezen adatokat a kifejezett hozzájárulása nélkül is gyűjthetjük és feldolgozhatjuk, mivel az Ön által kért szolgáltatás biztosításához szükségesek;
 3. lehetővé tenni a készüléke regisztrációját, hogy kiterjesztett garanciát kaphasson rá, friss hírekkel szolgálhassunk a készülékéről és szolgáltatásainkról, lehetővé tegyük a hozzáférést adataihoz és készüléke adataihoz, valamint segítséget kérhessen. Ha arra kérjük, töltsön ki egy űrlapot a kérése elküldéséhez, ne feledje, hogy a csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező, mivel a kérését nem tudjuk megválaszolni, ha nem adja meg ezeket az adatokat. Ezen adatokat a  hozzájárulása nélkül is gyűjthetjük és feldolgozhatjuk, mivel az Ön által kért szolgáltatás biztosításához szükségesek;
 4. elküldeni Önnek hírlevelünket, ha feliratkozott erre a szolgáltatásra. Ebben az esetben az adatkezelés a szolgáltatás biztosításához szükséges;
 5. kereskedelmi célú és promóciós kommunikációt folytatni automatikus eszközökkel, például e-mailben, SMS-ben, valamint telefonhívások formájában a CHG, esetenként pedig a Candy Group más cégei termékeinek operátorán keresztül, hogy a termékekkel és a kapott segítséggel kapcsolatos ügyfélelégedettség meghatározását szolgáló piackutatásban és felmérésekben vegyen részt, illetve meghívjuk a CHG által szervezett kezdeményezésekre és eseményekre. Ezen célból szükségünk van a hozzájárulására, ami ezáltal az adatkezelés jogalapjául szolgál. Amennyiben a fenti címek valamelyikén kapcsolatba lépve velünk nem fejezi ki ellenvetését, szeretnénk biztosak lenni abban, hogy csak az Önt érdeklő kérdésekben keressük meg, ezért csak a profiljának megfelelő ajánlatokkal és kommunikációval fogjuk megkeresni az érdeklődése, a regisztrált termékei és a szolgáltatásaink Ön általi használata alapján. Ne feledje, hogy ha nem járul hozzá, vagy nem bocsátja rendelkezésünkre az ehhez szükséges adatokat, minden esetben teljes körűen és ingyenesen használhatja szolgáltatásainkat, azonban nem fog a termékeinkről kereskedelmi és promóciós kommunikációt kapni;
 6. elemezni online tevékenységét a Weboldalon felhasználókövetési eszközökkel a következő linken elérhető [http://www.hoover.hu/hu_HU/suti-iranyelv] süti szabályzatunkban leírtak szerint, a CHG vagy külső felek más weboldalairól gyűjtött adatok felhasználásával is;
 7. kereskedelmi és promóciós kommunikációt fogadni a biztosítási termékek nyújtása és ezzel kapcsolatos támogatás (pl. részletekben fizetendő garancia kiterjesztés, biztosítások) terén működő üzleti partnereinktől marketing tevékenységeik keretén belül, az érdeklődése és a megvásárolt termékei alapján. Ezen célból szükségünk van a hozzájárulására, ami ezáltal az adatkezelés jogalapjául szolgál. Ne feledje, hogy ha nem járul hozzá, vagy nem bocsátja rendelkezésünkre az ehhez szükséges adatokat, minden esetben ingyenesen használhatja szolgáltatásainkat.

HOGYAN DOLGOZZUK FEL ADATAIT

Adatait elsősorban rögzítő, kinyerő, elemző és archiváló eszközökön keresztül dolgozzuk fel, amelyeket az iparági szabványokkal összhangban lévő biztonsági garanciákat nyújtó rendszerek védenek. Adatait csak annyi ideig dolgozzuk fel és tároljuk, amíg szükségünk van rájuk a fenti tevékenységek végrehajtásához, és műszaki-szervezési megoldásokat alkalmazunk az adatok törlésére, miután ezeket a tevékenységeket befejeztük. Az alábbiakban megtalál minden információt.

Feldolgozási módszerek

Adatait elsősorban számítógépes rendszerek és elemzési eszközök felhasználásával dolgozzák fel a CHG által képzett jogosult személyek. Intézkedéseket teszünk, hogy garantáljuk a tisztesség, törvényesség és átláthatóság elveinek alkalmazását, amelyek a személyes adatok védelmére vonatkozó jogi szabályozásban elő vannak írva (ideértve a Rendeletet), személyes adatait műszaki és szervezeti biztonsági intézkedések révén megvédve, amelyek megfelelő szintű biztonságot nyújtanak az elvesztés, téves felhasználás, helytelen felhasználás, valamint az adatok jogosulatlan hozzáférése ellen. Digitális kommunikációs csatornák (e-mail, üzenetküldő rendszerek, stb.) mellett használhatunk telefont (hívások, szöveges üzenetek, stb.) és postai leveleket.

Adatok tárolása

Adatait kizárólag annyi ideig tároljuk, amíg arra az adatgyűjtés céljából feltétlenül szükségünk van, valamint polgári célokra legfeljebb 10 évig. A profilozással kapcsolatos adatokat, amennyiben profilozásra sor kerül, maximum 2 évig őrizzük meg.

Ha feliratkozott a hírlevélre, vagy beleegyezett, hogy kereskedelmi célú kommunikációt folytassunk Önnel, bármikor kérheti ezen szolgáltatások törlését az alábbiakban felsorolt címek egyikére írva. Ebben az esetben az adatait csak akkor őrizzük meg, ha arra az Ön által kért egyéb szolgáltatásokhoz szükségünk van (pl. termék regisztrációja a kapcsolódó garanciához ahol alkalmazandó, segítségkérés, stb.). Hasonlóképpen, ha beleegyezett, hogy kereskedelmi célú kommunikációt folytassunk Önnel, bármikor letilthatja a profilalkotást és az ajánlatok személyre szabását az alábbiak szerint.

KIVEL OSZTJUK MEG ADATAIT

A Weboldal működésének garantálása, valamint a Weboldalon található szolgáltatások biztosítása érdekében a CHG külső szolgáltatókat alkalmaz. Az adatainak a fenti szolgáltatók általi hozzáférését egyedi szerződések szabályozzák, amelyek szerint az ilyen adatok használata a Weboldal és a rajta elérhető szolgáltatások üzemeltetésének lehetővé tételéhez szükséges, és az utasításainknak megfelelő adatkezelésre korlátozódik. Ezek az entitások adatfeldolgozóként járnak el (a továbbiakban „Adatfeldolgozók”), és amennyiben nem a kapott utasításoknak megfelelően kezelik az adatokat, közvetlenül is felelősségre vonhatók.

Elvben a CHG Olaszországban vagy az Európai Unió területén őrzi az adatokat, azonban egyes adatokat az Európai Unión kívüli szolgáltatók is kezelhetnek. Ilyen esetekben a CHG egyedi szerződéseket köt, ami nemcsak a fent említett garanciák vállalására kötelezi a szolgáltatót, hanem a Rendelet által előírt további garanciákéra is (pl. az Európai Bizottság által a Rendelettel összhangban jóváhagyott szerződések alkalmazása). 

Az alábbiakban megtalál minden információt.

Kommunikáció és adatok átadása

A törvény által előírt kommunikáció kötelezettsége nélkül átadhatjuk adatait a CHG jogosult személyzetének, akik kellően tájékozottak és képzettek, illetve olyan külső felek személyzetének, amelyek a nevünkben és a CHG utasításai szerint adatkezelőként munkát végeznek, ideértve azokat a cégeket, amelyek eladást előtti vagy eladást követő támogatást nyújtanak a háztartási készülékekhez. Az adatait segítség kérése esetén  Adatfeldolgozóként fogják kezelni a Candy Group cégei, amelyek az ön országában nyújtanak ilyen szolgáltatást, és a termékekkel kapcsolatosan bejelentett rendellenességeket vagy hibás működést érintő információkhoz lesz hozzáférésük.

Továbbá a CHG és/vagy szolgáltatói szervereinek elhelyezkedésével kapcsolatos egyedi követelmények tekintetében a CHG az Európai Unión kívüli harmadik országokban lévő szolgáltatókat is alkalmaz – adatfeldolgozóként – szolgáltatásai biztosításához (ideértve a telefonos támogatást és hoszting szolgáltatásokat).  Ilyen esetekben a CHG vállalja, hogy megfelelő szintű védelmet biztosít, többek között szerződéseken keresztül, ideértve a standard szerződéses előírások alkalmazását. A CRM-ben rögzített adatok esetén a vonatkozó szolgáltató betartja az Adatvédelmi Pajzs előírásait.

A normál üzleti tevékenységeink során adatait szakembereknek, tanácsadó cégeknek és más, független adatkezelőként eljáró személyeknek adhatjuk át.

Továbbá a beleegyezése esetén az adatait más külső feleknek is átadhatjuk, amelyek független adatkezelőként járnak el, többek között a CHG biztosítási termékek nyújtása és ezzel kapcsolatos támogatásterén működő üzleti partnereinek (pl. részletekben fizetendő garancia kiterjesztés, biztosítások) saját marketing vagy szolgáltatásnyújtási tevékenységeikhez.

Amennyiben hozzájárul adatai marketing célú kezeléséhez, adatait marketing ügynökségek vagy más cégek, például adatfeldolgozók is kezelhetik hírlevelek és üzleti tájékoztatók kezelése és kézbesítése céljából e-mailben, ill. direkt marketing, piackutatás vagy más promóciós tevékenységek keretén belül, mint például a versenyek és nyereményjátékok.

Végül pedig, abban az esetben, ha a CHG vállalati tranzakciókban, például rendkívüli tranzakciókban érintett, az adatait az adott tranzakcióban résztvevő személyekkel, illetve a tranzakció során a CHG-nek vagy más érintett személyeknek segítséget nyújtó szakemberekkel is megoszthajtuk, ha arra a megfelelő felmérésekhez szükség van.

A CHG nevében adatkezelést végzőkkel kapcsolatos bővebb információért írjon levelet a CHG irodájának a DPO-nak címezve, vagy e-mailt az alábbi címre data.protection@candy-group.com.

MILYEN JOGAI VANNAK A TÖRVÉNY SZERINT, ÉS HOGYAN GYAKOROLHATJA AZOKAT

A törvény szerint jogában áll felügyelni az adatai kezelését, és szükség esetén korlátozni adatai felhasználását. Ezeket a jogokat bármikor ingyenesen gyakorolhatja, ha kapcsolatba lép a vállalatunkkal, és a fenti címek valamelyikére ír. A CHG minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy megkönnyítse jogai gyakorlását.

Az alábbiakban megtalál minden információt.

Az adatalanyok jogai

A Rendelet 15-21. cikke értelmében jogában áll:

 • megerősítést kapni a személyes adatai tárolásáról, hozzáférni a tartalomhoz és másolatot kérni (hozzáférés joga);
 • aktualizálni, módosítani és/vagy helyesbíteni személyes adatait (helyesbítés joga);
 • a Rendelet által előírt esetekben a személyes adatai törlését vagy kezelésének korlátozását kérni, beleértve azokat az eseteket, amikor az adatokat törvénysértő módon kezelték vagy az adatgyűjtés, ill. adatkezelés eredeti céljából már nincs szükség az adatok megőrzésére (törlés joga és korlátozás joga);
 • bármikor visszavonni a hozzájárulását, ha korábban biztosította, a visszavonást megelőzően a hozzájáruláson alapuló adatkezelés törvényességének megkérdőjelezése nélkül (hozzájárulás visszavonásának joga);
 • a Rendelet rendelkezéseinek korlátain belül másolatot kapni az Ön által megadott adatokról strukturált, gyakran használt és automatikusan olvasható formátumban, továbbá kérni, hogy az adatokat másik Adatkezelő részére elküldjék, ha ez technikailag megoldható (adatok hordozhatóságának joga);
 • tiltakozni az adatkezeléssel szemben olyan esetekben, amikor arra a Rendelet értelmében lehetőség van (tiltakozás joga).

 

Tájékoztatjuk, hogy az adatok törlésére vonatkozó kéréseket érinthetik a dokumentumok megőrzésére vonatkozó törvényi kötelezettségek és hatályban lévő szabályozások.

Jogai gyakorlásához bármikor küldhet e-mailt a  data.protection@candy-group.com or write to

Candy Hoover Group S.r.l.

Via Privata Eden Fumagalli

20861 Brugherio (MB), Italy

For the attention of Data Protection Officer (DPO).

Amikor kapcsolatba lép velünk, feltétlenül meg kell adnia a nevét, e-mail címét, postacímét és/vagy telefonszámát, hogy megfelelően tudjuk kezelni a kérését.

Ha úgy gondolja, adatait nem törvényesen kezeljük, vagy vitatható a felhasználásuk, panaszát a lakóhelye, munkahelye vagy az állítólagos jogsértés helye szerinti tagállam felügyeleti hatóságának nyújthatja be.

További információk – Linkek

A Weboldalon külső weboldalak linkjei is megtalálhatók, ezért arra kérjük, olvassa el a vonatkozó adatvédelmi szabályzatokat, és ismerje meg, hogy ezen oldalak hogyan és milyen célra dolgozzák fel adatait.

Az adatvédelmi szabályzat frissítése

Az adatvédelmi szabályzatot időnként frissíthetjük, ezért a CHG jelzi az utolsó frissítés dátumát a szabályzat végén.

Utolsó frissítés  27/03/2019