Egy történet az innovációról

A Hoover és az első porszívó születésének története

Egy doboz, egy ventilátor, egy selyem párnahuzat és egy seprő – így jött létre az első porszívó a történelemben. Az ötlet, amely átformálta ezeket az egyszerű elemeket az egyik legforradalmibb technológiába a múlt században, James Spangler nevéhez fűződik. James egy éjjeliőr volt New Berlinben, Ohio államban, aki asztmában szenvedett és elege lett a szőnyegtisztító által felvert por belégzéséből. James szabadalmaztatta a találmányt, és arról álmodott, Amerika minden házában megjelenik majd. Szüksége volt viszont valakire, aki hitt a projektben és megvoltak a szükséges képességei és a forrásai annak végrehajtására.

Úgy döntött, hogy elküldi az első, kezdetleges porszívóját unokatestvérének, Susan Hoovernek – ezzel a lépéssel megalapozta jövőjét. Susan pár napig otthon használta a készüléket és lelkes támogatója lett. Megmutatta férjének, William Hoovernek, egy kis bőrműves vállalkozás tulajdonosának, aki a sokéves tapasztalatának köszönhetően ismerte a vásárlóit és azok igényeit. Mint előrelátó vállalkozó, azonnal meglátta a porszívóban rejlő a hatalmas lehetőséget, amit a futurisztikus „bot“ nyújthat. Megvette a szabadalmat és megkezdte a gyártást, létrehozva a cég nevét – Hoover Company. Ekkor 1908-at írtunk.

A hoover most a jövő hagyományát ajánlja

Friss hírek az egész világról. Az elkövetkező évtizedekben a Hoover új társaságot alapít Londonban és különböző gyárakat nyit az Egyesült Királyságban és Európában. Később kiterjeszkedik Ázsiára és Afrikára. Egy nagyszerű csapat kezdete ez, egy olyan márkanévvel, mely folyamatos megoldásokra való törekvésével emelkedik ki, nagyszerű, funkcionális és kiemelkedően innovatív háztartási gépekkel előirányozva a tendenciákat.

1926-ban a Hoover társaság elsőként gyárt elektromos termékeket. 1936-ban szabadalmaztatják azt a flexibilis csövet, mely valamennyi modern porszívó állandó része lesz. 1946-ban elkezdik gyártani a henger alakú porszívót. 1948-ban terjeszkedni kezdenek más szektorokra, megkezdik mosógépek, majd egyéb nagyméretű háztartási tisztító-, főző-, és hűtőberendezések gyártását. A Hoover Csoport egészen az 1980-as évekig gyártási és üzleti oldalát átszervezve tovább terjeszkedik. 

A hosszan tartó egyesülési és beépülési szakasz végén a Candy 1995-ben megvásárolja a Hoover európai háztartási gép gyártó csoportot, beleértve az európai, észak-afrikai, közel-keleti, valamint az egykori Szovjetunió ázsiai országainak márkanevét is.

 

A dizájn és a technológia szenvedélye

100 év Hoover

2008-ban a cég egy olyan, speciális termékcsaláddal ünnepelte a Hoover első száz évét, amely a választék felső rétegébe tartozik az innováció, teljesítmény és a részletekre való figyelem terén. 2008-ban minden Hoover termék el volt látva a „100 évet ünnepelünk“ logóval – ez egy olyan eredmény, amellyel kevés márka büszkélkedhet.

Maximum teljesítmény minden formában

Az századik évforduló ünnepségei véget értek, de az élvonalbeli technológiájú termékek fejlesztése tovább folytatódik. A kutatási és fejlesztési tevékenységek középpontjában a minden területen kiváló teljesítmény áll.

Rekord kapacitás

A Hoover tartja a rekordot a legnagyobb terhelhetőségű (13 kg) standard méretű mosógépek között. Ez a Dynamic Mega, amely mosó-szárító változata akár 13 kg-t képes mosni és 8 kg-t szárítani egy ciklus alatt – lényegében az átlagos mosó-szárítók kapacitásának kétszeresét. A maxikapacitás a sütőknél (akár 78 liter) és mosogatógépeknél (akár 16 teríték) is rendelkezésre áll.

4A energiaosztályú porszívók

A Hoover 4A energiaosztályú porszívói az elsők energiaminősítésben, ami azt jelenti, maximális energiatakarékosságot, szűréshatékonyságot és tisztítási hatékonyságot nyújtanak szőnyegeken és padlókon egyaránt, és a legalacsonyabb zajszintet biztosítják. Ez az eredmény a multi-ciklonos Airvolution™ technológiának köszönhető, amely a sok kis ciklon centrifugális ereje által különválasztja a levegőt és port, a portartály aljába nyomja a port és ez által nem terheli a szűrőt. A porzsák nélküli porszívókban a PACT (Power Active Compression Technology) technológia lehetővé teszi, hogy a port a tizedére tömörítse. Így egy kis méretű portégla jön létre, minimálisra csökkentve a por szétáramlását a levegőben, amikor a tartály kinyílik.

Halk technológia

A legjobb teljesítménynek nem feltétlenül kell a leghangosabbnak is lennie. A Hoover által fejlesztett legújabb technológiák kitűnő eredményeket hoznak, ami a zajszinteket illeti. A porszívóknál a Dynamic Silence technológia csökkenti a vibrációkat és elnyeli a hangot, drasztikusan csökkentve a zajszintet. Az új A-Cubed Silence porszívók esetében a zajszint 62 dB-re csökken, így ez a készülék bármelyik napszakban használható a szomszédok zavarása vagy a gyerekek felébresztése nélkül. 

Digitális evolúció: távirányítású készülékek

Az okostelefonok és Always-On kapcsolatok korszakában a Hoover ismét az élen jár, és olyan mosógépek, mosogatógépek, hűtőszekrények, sütők, páraelszívók és főzőlapok sorát indítja el, amelyek egy mobil eszköz használatával kezelhetőek és megfigyelhetőek a Hoover Wizard alkalmazás által. A kapcsolódás a One-Fi modelleken wi-fi által, a One Touch modelleken pedig NFC által működik.