Egy történet az innovációról

A Hoover és az első porszívó születésének története

Egy doboz, egy ventilátor, egy selyem párnahuzat és egy seprő – így jött létre az első porszívó a történelemben. Az ötlet, amely átformálta ezeket az egyszerű elemeket az egyik legforradalmibb technológiába a múlt században, James Spangler nevéhez fűződik. James egy éjjeliőr volt New Berlinben, Ohio államban, aki asztmában szenvedett és elege lett a szőnyegtisztító által felvert por belégzéséből. James szabadalmaztatta a találmányt, és arról álmodott, Amerika minden házában megjelenik majd. Szüksége volt viszont valakire, aki hitt a projektben és megvoltak a szükséges képességei és a forrásai annak végrehajtására.

Úgy döntött, hogy elküldi az első, kezdetleges porszívóját unokatestvérének, Susan Hoovernek – ezzel a lépéssel megalapozta jövőjét. Susan pár napig otthon használta a készüléket és lelkes támogatója lett. Megmutatta férjének, William Hoovernek, egy kis bőrműves vállalkozás tulajdonosának, aki a sokéves tapasztalatának köszönhetően ismerte a vásárlóit és azok igényeit. Mint előrelátó vállalkozó, azonnal meglátta a porszívóban rejlő a hatalmas lehetőséget, amit a futurisztikus „bot“ nyújthat. Megvette a szabadalmat és megkezdte a gyártást, létrehozva a cég nevét – Hoover Company. Ekkor 1908-at írtunk.

A hoover most a jövő hagyományát ajánlja

Friss hírek az egész világról. Az elkövetkező évtizedekben a Hoover új társaságot alapít Londonban és különböző gyárakat nyit az Egyesült Királyságban és Európában. Később kiterjeszkedik Ázsiára és Afrikára. Egy nagyszerű csapat kezdete ez, egy olyan márkanévvel, mely folyamatos megoldásokra való törekvésével emelkedik ki, nagyszerű, funkcionális és kiemelkedően innovatív háztartási gépekkel előirányozva a tendenciákat.

1926-ban a Hoover társaság elsőként gyárt elektromos termékeket. 1936-ban szabadalmaztatják azt a flexibilis csövet, mely valamennyi modern porszívó állandó része lesz. 1946-ban elkezdik gyártani a henger alakú porszívót. 1948-ban terjeszkedni kezdenek más szektorokra, megkezdik mosógépek, majd egyéb nagyméretű háztartási tisztító-, főző-, és hűtőberendezések gyártását. A Hoover Csoport egészen az 1980-as évekig gyártási és üzleti oldalát átszervezve tovább terjeszkedik. 

A hosszan tartó egyesülési és beépülési szakasz végén a Candy 1995-ben megvásárolja a Hoover európai háztartási gép gyártó csoportot, beleértve az európai, észak-afrikai, közel-keleti, valamint az egykori Szovjetunió ázsiai országainak márkanevét is.